VREDESBURO HEERLEN

Tilburgstraat 21
6415 BG Heerlen
045-5725409Toen en nu:
Het Vredesburo Heerlen, is na het houden van een enquêtte, in 1984 opgezet door een groep studenten en dienstweigeraars. In septemer 1985 was de feestelijke opening in het toenmalige Baanlozencentrum. "De strijd" voor een betere wereld gonzde overal en ook het Vredesburo Heerlen droeg en draagt nog steeds een steentje daarin bij.
Wij gaan uit van de volgende doelstellingen:
- Mensen stimuleren om te werken aan Vrede en Geweldloosheid;
- Praktische en theoretische ondersteuning van de vredesbeweging;
- Deel uitmaken van een netwerk van sociale organisaties.

Wij willen een cultuur van Vrede en Geweldloosheid bevorderen. Wij vinden dat de roep om ontwapening niet mag verstommen en dus pleiten wij voor conflictpreventie en de opbouw van Burgervredesteams. Rechtvaardige wereldverhoudingen kunnen niet samengaan met (kern-)bewapening en andere oorlogsvoorbereiding. Duurzame ontwikkeling en actieve geweldloosheid staan hoog in het vaandel van het Vredesburo.
Daarom wordt door ons het ideaal gekoesterd van een menswaardige en vreedzame wereld, zonder wapenproductie, honger, onderdrukking, en milieuvernietiging. De grote besparingen die vrijkomen bij démilitarisering van alleen al in Limburg kunnen worden ingezet voor maatschappelijk nuttige doelen als onderwijs en zorg, in de Euregio en elders.